typ kávy | hrubost mletí | množství kávy | voda | doba louhování |
---|---|---|---|---|
cold brew | jemné namletí (struktura se podobá cukru krupici až hrubé mouce) | 5 odměrek kávy (zhruba 32 g) | pokojová teplota vody dolitá po spodní rysku (cca 300 ml) | 4 minuty |
horká káva | středně jemná hrubost mletí (přibližně struktura stolní soli) | 3 odměrky (zhruba 20 g) | horká voda (ideálně 93 °C) dolitá po střední rysku (cca 340 ml) | 30 vteřin |
TIP: Kávu doporučujeme mlít nejlépe v mlýnku s kónickými mlecími kameny. Abyste dosáhli ideální chuti, nebojte se experimentovat s množstvím kávy, hrubostí mletí, množstvím vody a dobou louhování. Více kávy, jemnější mletí, méně vody či delší čas louhování zajistí silnější kávu a naopak.